CONGRESUL TINERILOR ADVENTIȘTI
barna

Magyarosi Barna

Secretar Executiv al Diviziunii Inter-Europene

Pastor, Profesor, Președinte al Institutului Adventist, Director de Educație la Diviziunea Inter-Europeană, Secretar Executiv al Diviziunii Inter-Europene. Acesta este pe scurt traseul slujirii invitatului nostru.
Barna este ardelean, născut în Mureș. Este căsătorit cu Noemi și au împreună o fiică, Blanka. Invitatul nostru e o persoană profundă și sistematică. Și-a păstrat deschiderea, seriozitatea și căldura, chiar și după plecarea în Elveția.
Știe să fie serios în așa fel încât te simți ca și atunci când cineva îți zâmbește sincer.
Dincolo de calitatea lui oficială, de Secretar Executiv EUD, noi l-am invitat ca prieten, ca persoană de inimă pentru tineri, studenți și lideri.

Născut la Ziduri, în județul Buzău. Este căsătorit cu Veronica și au împreună două fete: Daria 16 ani și Tessa-Ayline 4 ani.
Emil este pasionat de relația cu oamenii și de istorie. Poate fi pentru un vizitator în Franța un ghid inegalabil. Nu doar că știe istoria cu lux de amănunte dar face o incredibilă țesătură de înțelesuri și conexiuni între datele istorice, cum niciun ghid profesionist nu reușește.

Emil este pastor la Paris de peste 16 ani și e pasionat de oameni, de proiecte cu tinerii și de tot ce înseamnă cunoașterea lumii în care trăim. Este unul dintre invitații speciali ai Congresului. Ne va conduce îm momentele de cercetare și devoțiune pe toată durata evenimentului.

Născut la Ziduri, în județul Buzău. Este căsătorit cu Veronica și au împreună două fete: Daria 16 ani și Tessa-Ayline 4 ani.
Emil este pasionat de relația cu oamenii și de istorie. Poate fi pentru un vizitator în Franța un ghid inegalabil. Nu doar că știe istoria cu lux de amănunte dar face o incredibilă țesătură de înțelesuri și conexiuni între datele istorice, cum niciun ghid profesionist nu reușește.
Emil este pastor la Paris de peste 16 ani și e pasionat de oameni, de proiecte cu tinerii și de tot ce înseamnă cunoașterea lumii în care trăim. Este unul dintre invitații speciali ai Congresului. Ne va conduce îm momentele de cercetare și devoțiune pe toată durata evenimentului.

Lazăr Emil

Pastor, Paris

Stefan Tomoiaga, presedintele Uniunii de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea - România

Tomoiagă Ștefan

Președinte, Uniunea de Conferințe-România

Președintele Bisericii Adventiste din România. Maramureșan autentic și întotdeauna apropiat de tineri, de studenți și de oameni în general.
Este un familist convins și dedicat. Este căsătorit cu Adina și cei doi micuți ai lor,Elias și Amely fac deja parte din echipă.
Ștefan nu iubește relațiile protocolare ci preferă sinceritatea și deschiderea. Prezența lui va aduce în mod sigur optimism și o perspectivă atrăgătoare pentru perioada următoare. Îi place să fie și ”soare și senin”.
Nu garantăm că norii vor dispărea cu desăvârșire dar sigur va fi senin din cauza tinerilor care încă nu au învățat fățărnicia nici soarele cu dinți.
Vino să punem seninurile sub aceeași boltă!

Bența Remus sr. Președintele ASI România, Manager Contranscom Benta SA.
Este căsătorit și are 2 copii. A studiat la Facultatea de Științe Economice, specializarea: Management.
Noi credem că întâi visător și artist apoi om de afaceri. Nu doar timbrul și experiența ci și felul foarte special în care transmite îl aduce a doua oară ca invitat special la un congres al tinerilor.
Este un lucru rar să întâlnești oameni care își poartă starea atât de frumos încât te simți încurajat, crescut, important în apropierea lui.
Ca să nu vorbim despre dăruirea știută și neștiută pentru congres. Ar fi păcat să stricăm răsplătirea cu vorbe.
Titlul prezentării : “UITĂ SĂRĂCIA “- “ Pentru ca să fie bogat săracul din tine trebuie să moară”.

Benta

Remus Bența

Manager Contranscom Benta SA

92e51e03-53cb-441b-8917-c17e8d7e00d8

Profesor Dr. Iacob Coman

Unul dintre vorbitorii cei mai plăcuți; te face să vezi cuvintele și să le simți nuanțele.
Pentru unii profesorul, pentru alții poetul, pentru cei mai mulți predicatorul și pentru tineri provocarea. Se numește Iacob Coman și vine la congres. În mod sigur te va trezi, poate chiar te va face să ceri explicații ori să iei decizii. Te poți întâlni cu el în două sesiuni dar și în pauze. Să știi că stă de vorbă, nu-i fitzos. E posibil să-l găsești după cercul din jurul lui; nu uita să ai la tine și ciocolată, se prea poate să îi mai placă.
Iacob Coman este Doctor în Teologie Fundamentală și Dogmatică (Universitatea Babeș Bolyai – Cluj-Napoca, 1999) și Doctor în Filosofie (Academia Română, 2009)

Om de știință și om credincios; o experiență fascinantă și incredibilă naturalețe. Steliana Sandu vine din laboratorul unei vieți interesante să ne demonstreze că Dumnezeu poate să facă parte din cele mai provocatoare ecuații. Stilul și bagajul de cunoștințe fac din ea o ocazie, iar disponibilitatea inimii o aduce la Congresul Tinerilor Adventiști.
În două sesiuni vom fi binecuvântați de darul prezentărilor ei și, în mod sigur, întâlnirea va face ca eforturile să merite. Nu rata ocazia.

Licențiată din anul 1968 a Academiei de Studii Economice Bucureşti Facultatea de Economie Generală, profesor universitar, doctor în Economie (Summa cum laude-1999), cercetător ştiințific gradul 1.

88e33a6b-5995-4cba-b7de-0de16000ea7d

Profesor Dr. Steliana Sandu

13664302_10206939443233606_335641370_n

Ionela Mureșan

Ionela face parte din echipa care a construit AMiCUS și poartă în inimă tot ce este legat de tineri și adolescenți.
De 16 ani lucrează în domeniul resurselor umane în domeniul energetic (E.ON). De 10 ani coordonează o echipă de 13 persoane, administrând 3000 de oameni. Din 2016 a ales o schimbare trecând într-o companie mai mică a E.ON, ocupându-se de Strategia și Dezvoltarea Resurselor Umane.
Departe de a face din poziția socială un motiv de superioritate, Ionela Mureșan este un om cu o personalitate ce merită avută în preajmă, iar experiența ei, ce îmbină legătura cu Dumnezeu și familia cu performanțele și exigența profesională, fac din ea un vorbitor credibil și important. Atunci când vorbești după ce ai făcut, discursul contează într-adevăr.
La sesiunea de sâmbătă 13 august, după amiază o puteți asculta.

Mihai este pastor, s-a născut la Băicoi,în jud. Prahova și face parte dintr-o familie îndrăgostită de Dumnezeu, de muzică și de bun simț.
A lucrat ca pastor la Constanța, apoi la Madrid și în prezent la București pentru Amicus și tinerii din zona capitalei.
Este autorul proiectelor deja cunoscute;drumul crucii și satul biblic dar și inițiatorul unor acțiuni misionare pentru refugiați.
Deși este o persoană foarte discretă, Mihai lasă urme foarte vizibile prin ceea ce face.
În mod sigur ceea ce prezintă în discursul lui este o provocare pornită din experiențele trăite lângă Dumnezeu și pentru slujire. Prezentarea lui Mihai Brașov va fi vineri, 12 august înainte de prânz.

4c54de09-2978-452f-b9f1-dbfc1a11b555

Mihai Brașov

Zsiga Attila

Zsiga Attila

Zsiga Attila az Életigen Mozgalom alapítója, népszerű előadó, aki 1998 óta tart szerte Magyarországon, de külföldön is mentálhigiénés előadássorozatokat és tréningeket. Személyiségfejlesztő tréner, prepare-enrich tanácsadó, lelkigondozó, és életmódtanácsadó. Legfontosabb területei: kommunikáció, magabiztosság, önértékelés, nevelés, fiatalok életvezetése.

Két gyermekes apuka. Feleségével Évával, a 9 éves Zsiga Zsombival és a 7 éves Zsiga Zsófival vidéken, egy Szolnok melletti kis faluba kiköltözve élnek a természet közelében. Éva Attilának a háttérországot biztosítja, az előadások szervezésében és a család tűzhelyeként. A gyermekek zenével és a természettel töltik a legtöbb időt. Attila és a felesége is elvégezték a teológiai főiskolát, illetve mindketten Életmód-tanácsadó és Lelkigondozói diplomákkal is rendelkeznek.

Zsiga Attila este fondatorul Mişcării DA-Viaţă (Életigen Mozgalom), un prezentator popular, care din 1998 ţine prezentări  din domeniul sănătăţii mentale. Este trainer de dezvoltare personală, consilier Prepare-Enrich, consilier pastoral şi consultant de stil de viaţă. Principalele domenii: comunicarea, încrederea, auto-evaluarea, educaţia, conducerea tinerilor. Este tatăl a doi copii. Împreună cu soţia sa Éva, cu Zsombi (9) şi cu Zsófi (7) locuiesc lângă Szolnok (Ungaria), la ţară, aproape de natură. Éva îi este un sprijin real, oferindu-şi ajutorul în organizarea diferitelor evenimente. Copii îşi petrec timpul în special cu muzica şi cu natura. Attila şi soţia sa au absolvit Institutul Teologic, şi amândoi deţin diplome de Consultant de stil de viaţă şi Consilier pastoral.

Kalocsai Tamás, lelkipásztor 1974-ben, Budapesten született. A teológusi diplomát a péceli Adventista Teológiai Főiskolán szerezte 2000-ben, majd tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Karán folytatta. Jelenleg Magyarországon, a Veszprém megyei körzetben dolgozik. Fő szolgálati területe az ifjúsági és a családi munka. 2009 és 2012 között az unió ifjúsági osztályát vezette. Több tanulmány szerzője; a www.reggelidicseret.blogspot.com naponta frissülő bibliatanulmányozó weboldal társszerkesztője; Prepare-Enrich tanácsadó. Feleségével, Magdival tizenhét éve élnek boldog házasságban. Két gyermekük született: Luca (15) és Bence (8). Hobbija: az autók és mindenféle labdajáték. Kedvenc igeszakasza: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” János apostol első levele 4,18 Élete mottója: „Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes.” (Albert Schweitzer)

Pastorul Kalocsai Tamás s-a născut în anul 1974 la Budapesta. A obţinut diplomă de teologie pastorală în anul 2000 la Institutul Teologic Adventist din Pécel, apoi şi-a continuat studiile la Facultatea Reformată Karoli Gáspár, secţia Psihologie. În prezent slujeşte în districtul Veszprém din Ungaria. Domeniul principal de activitate este tineretul şi familia. Între anii 2009-2012 a condus departamentul de tineret din cadrul Uniunii Maghiare. Este autorul mai multor publicaţii; este redactorul asistent al paginii de internet dedicat studiului biblic www.reggelidicseret.blogspot.com; consilier Prepare-Enrich. Este căsătorit cu Magdi de şaptesprezece ani şi au doi copii: Luca (15) şi Bence (8). Hobbiuri: maşinile şi orice joc ce implică minge. Versetul biblic preferat: „ În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgonește frica” (1Ioan 4,18). Motoul vieții: „Să fii om e greu, dar nu merită să fii altceva” (Albert Schweitzer).

Kalocsai Tamas

Kalocsai Tamás