CONGRESUL TINERILOR ADVENTIȘTI

Pentatlonul sănătății

Într-o zonă pietonală se vor instala câteva materiale necesare, iar trecătorii vor fi invitaţi să facă exerciţii fizice. Cei mai conștiincioși și curajoși vor primi cadouri speciale: reviste și cărţi de sănătate. Pentru participarea la toate probele propuse se va oferi o diplomă.

Biblia te învață

Vor fi amplasate rollup-uri cu diferite imagini (scene) din Biblie.  În jurul acestora vor fi prezenţi voluntari care vor pune întrebări trecătorilor pentru a testa cunoştinţele acestora cu privire la respectivele scene.  Voluntarii vor oferi ulterior explicaţii celor care îşi manifestă interesul de a afla detalii cu privire la imaginile prezentate.

Camera ascunsă

În cadrul proiectului vor fi regizate niște farse educative: cineva „scapă” un portofel. Cei care îl găsesc și îl returnează vor fi apreciați, ceilalți vor fi rugați să se mai gândească la reacția avută. Se vor filma reacțiile trecătorilor iar clipurile vor fi postate în spațiul virtual.

Concurs de role

În aceeași zonă cu proiectul Pentatlonul sănătății se va organiza un concurs de role pe diferite categorii de vârstă. Participanții vor fi provocați atât la probe de viteză, cât și de virtuozitate.

Școala lui Gamaliel

Vor fi organizate diferite activități care au legătură cu scrierea Bibliei (ebraică/greacă) cu scopul de a stârni interesul copiilor și părinților pentru Biblie.

Canapeaua Respiro

Pe o canapea sunt invitați să se așeze câte doi trecători și să răspundă la un set de întrebări care vor fi pregătite în prealabil.

Preț promoțional

Voluntarii vor împărți flori în schimbul unei îmbrățișări, beneficiarii primind apoi un mic card cu un gând motivator pe care sunt îndemnați să-l ofere mai departe cuiva.

Panoul înțelepciunii

Pe un panou sunt afișate figurile unor personalități și trecătorii sunt îndemnați să reproducă una din „zicerile” lor celebre sau să scrie propriile lor gânduri înțelepte.

Orășelul sănătății pentru copii

Copiii vor avea posibilitatea prin activități diverse (jocuri, concursuri) să descopere principiile de sănătate New Start – Nutriție, Echilibru, Apă, Soare etc.

Ai grijă să nu te murdărești!

Trecătorii vor fi încurajați să parcurgă traseul amenajat de organizatori fără să se murdărească, ceea ce va fi imposibil. Astfel, cei implicați vor înțelege lecția de a renunța/a se feri de sclavia viciilor (fumat, alcool, droguri).

Bulevardul valorilor

Va fi amplasat un covor roșu pe care trecătorii, încurajați de voluntarii pregătiți, vor putea lipi stele ce au inscripționate valori în care ei cred și pe care le doresc implementate în viața lor și în viața celor apropiați. Voluntarii vor pune la dispoziția trecătorilor materialele necesare pentru lipirea stelelor pe covorul roșu.

Învață să apreciezi!

Va fi instalat un sistem audio prin care trecătorii vor fi încurajați să aprecieze „live” persoanele care îi însoțesc pe stradă. Astfel, cel apreciat va primi niște căști speciale prin care va auzi cuvintele frumoase rostite de celălalt.

Cântă cu noi!

Într-o zonă pietonală se instalează un pian la care vor cânta câțiva voluntari din echipă, apoi trecătorii care se opresc să asculte și pot să cânte sunt invitați la instrument. Mai pot fi aduse și alte instrumente care să acompanieze pianul.

Statui umane

Într-o zonă pietonală, se „instalează” niște statui umane, ce pot transmite mesaje trecătorilor.

Mesaj la semafor

Într-o zonă pietonală, se „instalează” niște statui umane, ce pot transmite mesaje trecătorilor.

Vizită la spital

La cel mai important spital de copii o echipă de voluntari înseninează ziua copiilor prin teatru de păpuși și lucru manual creativ.

Fii cu noi!

Se vor concepe mai multe sloganuri care vor fi imprimate pe hârtie de sublimare, iar cei care doresc vor putea să le aibă imprimate pe hainele lor.

„O mie de cuvinte” despre Dumnezeu

O imagine face cât o mie de cuvinte. Expoziție cu maximum 10 din desenele lui Greg Constantine și provocare pentru trecători să deseneze ceva despre Dumnezeu.

Comoara din turn

Proiectul se poate desfășura într-un parc, unde cei interesați vor avea posibilitatea să deblocheze o comoară care se află undeva la înălțime cățărându-se pe un turn din lăzi de suc.

Sub umbrela cu povești

Vor exista câteva umbrele mari, colorate, pe care vor fi inscripționate mesaje care să atragă oamenii. Cel care duce umbrela va aborda oameni triști, abătuți etc. pentru a le spune o scurtă poveste terapeutică însoțită de un mesaj tipărit cu scopul de a le schimba starea de spirit.

Proiect social

Vor fi activități sociale pentru copiii nevoiași din oraș.